Wina w winnicy wytwarzane są wyłącznie z odmian winorośli tzw. hybrydowych uprawianych w winnicy. Doświadczenie kilku lat i eksperymenty, co do zawartości poszczególnych szczepów w konkretnym winie pozwoliły stworzyć wina o szczególnym charakterze, które mogą zadziwić swoim bukietem i smakiem. 

Wszystkie wina produkowane są metodą rzemieślniczą, z zachowaniem stosownych wymogów. Wina białe są filtrowane natomiast wina czerwone klarowane są w sposób naturalny, co powoduje powstawanie w nich naturalnych osadów na dnie lub ściankach butelki w zależności od sposobu ich leżakowania.

Wyprodukowane w Winnicy Christopher wina dojrzewają, co najmniej 7 miesięcy w zbiornikach stalowych za nim trafią do konsumenta. Są to wytrawne wina stołowe doskonale nadające się do posiłków oraz jako aperitif.  Cena win nabywanych w winnicy kształtuje się średnio na poziomie 35 zł za butelkę.

Wina czerwone

winko

COLONEL

to kompozycja szczepów regent i rondo, z dominacją regenta. Wino czerwone

ROMARLE

to kompozycja szczepów rondo, marechal foch i leon milot. Wino czerwone

Wina białe

CUVEE

to odpowiednia kompozycja szczepów seyval blanc, bianca i solaris. Wino białe

VALSEY

to kompozycja szczepów seyval blanc i bianca, z dominacją seyvala. Wino białe