Wina w winnicy wytwarzane są wyłącznie z odmian winorośli tzw. hybrydowych uprawianych w winnicy. Doświadczenie kilku lat i eksperymenty, co do zawartości poszczególnych szczepów w konkretnym winie pozwoliły stworzyć wina o szczególnym charakterze, które mogą zadziwić swoim bukietem i smakiem.
Wszystkie wina produkowane są metodą rzemieślniczą, z zachowaniem stosownych wymogów. Wina białe są filtrowane natomiast wina czerwone klarowane są w sposób naturalny, co powoduje powstawanie w nich naturalnych osadów na dnie lub ściankach butelki w zależności od sposobu ich leżakowania.
Wyprodukowane w Winnicy Christopher wina dojrzewają, co najmniej 7-9 miesięcy w zbiornikach stalowych za nim trafią do butelek
i konsumenta. Są to wytrawne wina stołowe doskonale nadające się do posiłków oraz jako aperitif. Cena win nabywanych w winnicy kształtuje się średnio na poziomie 40-50 zł za butelkę.
Wina czerwone
COLONEL
to czerwone wino wytrawne wytworzone ze szczepu regent.
ROMARLE
to czerwone wino wytrawne - kupaż trzech czerwonych szczepów rondo, marechal foch i leon millot.
Wina białe
CUVEE
to białe wino wytrawne - kupaż szczepów seyval blanc i bianca.
SILAROS
to białe wino wytrawne ze szczepu solaris.