Wina w winnicy wytwarzane są wyłącznie z odmian winorośli tzw. hybrydowych uprawianych w winnicy. Doświadczenie kilku lat i eksperymenty, co do zawartości poszczególnych szczepów w konkretnym winie pozwoliły stworzyć wina o szczególnym charakterze, które mogą zadziwić swoim bukietem i smakiem.
Wszystkie wina produkowane są metodą rzemieślniczą, z zachowaniem stosownych wymogów. Wina białe są filtrowane natomiast wina czerwone klarowane są w sposób naturalny, co powoduje powstawanie w nich naturalnych osadów na dnie lub ściankach butelki w zależności od sposobu ich leżakowania.
Wyprodukowane w Winnicy Christopher wina dojrzewają, co najmniej 7 miesięcy w zbiornikach stalowych za nim trafią do konsumenta. Są to wytrawne wina stołowe doskonale nadające się do posiłków oraz jako aperitif. Cena win nabywanych w winnicy kształtuje się średnio na poziomie 35 zł za butelkę.
Wina czerwone

COLONEL
to kompozycja szczepów regent i rondo, z dominacją regenta. Wino czerwone

ROMARLE
to kompozycja szczepów rondo, marechal foch i leon milot. Wino czerwone
Wina białe

CUVEE
to odpowiednia kompozycja szczepów seyval blanc, bianca i solaris. Wino białe

VALSEY
to kompozycja szczepów seyval blanc i bianca, z dominacją seyvala. Wino białe